سبک مدرن چیست؟

سبک مدرن

از گذشته تاکنون، سبک‌های مختلفی از معماری در جهان وجود داشته‌اند که هرکدام طرفداران خاص خود را به خود اختصاص داده اند. یکی از این سبک‌ها، سبک معماری مدرن است. این سبک به دلیل وجود متریال مدرن و جدید در صنعت ساخت و ساز و همچنین تنوع زیاد در طراحی داخلی و خارجی ساختمان در بسیاری از کشورها ازجمله کشورهای توسعه‌یافته مورد توجه قرارگرفته است.

سبک مدرن معماری به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین سبک‌های معماری در دنیا، با استفاده از فناوری‌های جدید، ایده‌های خلاقانه و ترکیب آن‌ها با نوع کارکرد ساختمان اجرا می‌شود. این سبک از معماری در دهه 1920 میلادی ظهور کرد و با توجه به ویژگی‌های خاص، همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده و به‌عنوان یکی از پرکاربردترین سبک‌های معماری در دنیا، به طراحی و ساخت ساختمان‌های مدرن کمک می‌کند.

 

 

تاریخچه سبک مدرن معماری

سبک مدرن معماری در دهه ۱۹۲۰ میلادی در اروپا ظهور کرد. این سبک به‌عنوان پاسخی به تغییرات اجتماعی، فرهنگی و صنعتی که در آن زمان در جهان روی داد، شکل گرفت. در این دوره، صنایع و فناوری‌های جدید، تعاملات اجتماعی و فرهنگی و تحولات شهرنشینی باعث شدند تا معماران به دنبال راه‌حل‌هایی در معماری باشند که با تغییرات جدید همخوانی داشته باشند.

یکی از چهره‌های کلیدی در توسعه سبک مدرن معماری، معمار فرانسوی آگوست پره بود که با استفاده از بتن مسلح در ساخت و ساز ساختمان سبب انعطاف بیشتر در طراحی و ایجاد فضاهای داخلی بزرگتر شد.

یکی دیگر از معماران تاثیرگذار در این سبک، معمار سوئیسی-فرانسوی لوکوربوزیه بود که بر طرح‌های کارآمد و کاربردی تاکید داشت و طرح‌های او اغلب دارای فرم هندسی، فضاهای باز و پنجره‌های بزرگ به منظور رساندن نور طبیعی و تهویه بود.

معمار والتر گروپیوس با هدف ادغام هنر و فناوری و با تاکید بر سادگی و ایجاد ساختمان‌های کاربردی، مدرسه باهاوس در آلمان را تاسیس کرد و نقش مهمی در شکل‌گیری معماری مدرن ایفا کرد.

ازجمله معماران برجسته دیگر در این سبک می‌توان به لوئیس کان و فرانک لوید رایت نیز اشاره کرد. این معماران با ارائه طرح‌هایی بازتر و پیچیدگی کمتر، از فضاهای باز و پاسخ‌گویی به نیازهای اجتماعی، فرهنگی و صنعتی، به رشد و توسعه سبک مدرن معماری کمک کردند.

 

 

نمونه‌های سبک مدرن معماری در جهان

1. ساختمان سیدنی اپرا، استرالیا: این ساختمان شناخته شده به‌عنوان یکی از نمادهای مدرن سیدنی و استرالیا است. این ساختمان برای نخستین بار در سال 2007 باز شد و با طراحی زیبا و منحصر به فرد خود مورد توجه قرار گرفت.

 

سبک مدرن طراحی

 

2. ساختمان گوگنهایم، نیویورک: این ساختمان، طراحی شده توسط فرانک لوید رایت، یکی از برجسته‌ترین معماران سبک مدرن معماری است. این ساختمان در سال 1959 باز شد و هنوز هم محل موزه گوگنهایم در نیویورک است. طراحی این موزه به‌صورت مارپیچ بوده و بسیاری از گالری‌ها و مجموعه‌های هنری را در خود جای داده است.

 

ساختمان گوگنهایم

 

3. خانه‌ی آبشار، پنسیلوانیا: این خانه توسط فرانک لوید رایت طراحی شده و در پنسیلوانیا در ایالات متحده قرار دارد. این خانه در سال ۲۰۰۲، پس از انجام تعمیرات مختلف به موزه تبدیل شد.

 

خانه ابشار پنسیلوانیا

 

4. ساختمان برج خلیفه، دبی: این ساختمان، دومین بلندترین ساختمان جهان است و به‌عنوان یکی از نمادهای دبی و امارات متحده عربی شناخته شده است. طراحی زیبا و کاربردی این ساختمان، آن را به یکی از جاذبه‌های توریستی مهم در جهان تبدیل کرده است.

 

برج خلیفه

 

 

 

ویژگی‌های سبک مدرن معماری

 

سبک مدرن معماری با ویژگی‌های خاص خود، از بسیاری از سبک‌های معماری دیگر متمایز است. برخی از ویژگی‌های این سبک به شرح زیر است:

۱. سادگی: سبک مدرن معماری به سادگی و کم‌پیچیدگی تمایل دارد. طرح‌های ساده با فضاهای باز و راهبردهای طراحی که منجر به کاهش اضطراب و استرس و حذف عناصر غیرضروری می‌شوند، از ویژگی‌های این سبک هستند.

۲. حداقل تزئینات: در طراحی مدرن از تزئینات بیش از حد خودداری می‌شود تا بیشتر بر عملکرد وکیفیت مواد توجه شود. تزئینات حداقلی موجب زیباتر شدن، آرامش بخش بودن و عملکردگرایی بیشتر فضای موردنظر می‌شود.

۳.عدم تقارن: در سبک مدرن معماری با استفاده از ترکیبات نامتقارن می‌توان جذابیت‌های بصری و پویا ایجاد کرد.

۴. خطوط ساده و اشکال هندسی: در سبک مدرن معماری بر اشکال، الگوهای هندسی و خطوط ساده توجه می‌شود. در این نوع از طراحی اشکال هندسی ساده مانند مربع، مستطیل، دایره، بیضی، خطوط مستقیم و صاف و منحنی‌ها کاربرد زیادی دارند.

۵. استفاده از رنگ‌های ساده، خنثی و یکدست: در سبک مدرن معماری، اغلب از رنگ‌های ساده و خنثی مانند طوسی، کرم و سفید استفاده می‌شود. این رنگ‌ها به دلیل داشتن پس زمینه خنثی عناصر دیگر طراحی را برجسته می‌کنند. همچنین می‌توان در طراحی مدرن رنگ‌های تیره و روشن را با هم ترکیب کرد.

 

رنگ خانه مدرن

 

۶. فضا و نورپردازی: سبک مدرن معماری به فضا و نورپردازی توجه زیادی دارد. طراحی فضاهای باز و استفاده از نور طبیعی در ساختمان‌ها، به طرح‌های مدرن کمک می‌کند. در طراحی مدرن استفاده از نورگیرها، دیوارهای شیشه‌ای و پنجره‌های بزرگ باعث ایجاد فضایی مطبوع و روشن می‌شود.

 

نورپردازی

 

۷. استفاده از مواد و مصالح جدید: سبک مدرن از مواد و مصالح جدید استفاده می‌کند. این مواد برای معماران امکانات جدیدی برای طراحی و ساخت ساختمان‌های مدرن فراهم می‌کنند. چوب، فلزات براق مانند استیل ضدزنگ، شیشه، پلاستیک و بتن از نمونه‌های رایج این مواد هستند.

۸. استفاده از تکنولوژی و فناوری‌های جدید: در سبک مدرن توجه ویژه‌ای به فناوری و تکنولوژی‌های جدید و پیشرفته می‌شود. استفاده از ایستگاه‌های شارژ داخلی، اتوماسیون خانه هوشمند، سیم‌کشی مخفی و ویژگی‌های دیگر سبب ایجاد یک محیط و فضای پیشرفته و کارآمد از نظر فناوری می‌شود.

۹. تمرکز بر عملکرد: معماری مدرن بر کارایی، طراحی هدفمند و جنبه‌های کاربردی یک ساختمان تاکید دارد و در صدد آن است که فضاها به گونه‌ای طراحی شوند تا عملکردهای مورد نظرخود را انجام دهند.

 

 

 

آشپزخانه در سبک مدرن

آشپزخانه قلب خانه و پر رفت و آمدترین محیط خانه است. معمولا آشپزخانه‌های امروزی مشرف به سالن پذیرایی و در دید مهمانان قرار دارد، به همین دلیل لازم است تا این محیط دارای فضایی کاربردی و شکل ظاهری زیبایی باشد. آشپزخانه مدرن می‌تواند یک انتخاب مناسب وکاربردی باشد. در طراحی آشپزخانه مدرن سادگی در اولویت است و همه چیز ساده انتخاب می‌شود تا فضای کمتری از آشپزخانه اشغال شود. همچنین تمامی فضاها برای ایجاد کابینت، طبقه و شلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور کلی یک آشپزخانه مدرن دارای ویژگی‌هایی ازجمله فضای ساده و مینیمال، پالت رنگی خنثی، کابینت‌های ساده و بدون تزئینات، پلن‌های باز، استفاده از مواد و وسایل با کیفیت بالا، تمرکز بر کارایی وسایل آشپزخانه، استفاده از خلاقیت در ساخت طبقات، شلف‌ها و چیدمان وسایل می‌باشد.

 

 

 

 اجزای آشپزخانه مدرن عبارتند از:

1. کابینت‌ها: کابینت‌ها مهم‌ترین بخش در طراحی آشپزخانه به سبک مدرن هستند. کابینت‌های آشپزخانه مدرن باید ساده، صاف، بدون تزئینات، دارای دستگیره مخفی یا دستگیره‌های فلزی مدرن و همچنین تجهیزات آرام بند باشند. سادگی کابینت‌ها باعث شیک و کاربردی شدن فضای آشپزخانه می‌شود. جنس کابینت‌های آشپزخانه مدرن می‌تواند ام دی اف ساده و یا گلاس‌های مات و براق باشد. برای انتخاب رنگ کابینت‌ها نیز به متراژ آشپزخانه و رنگ کاشی‌ها توجه می‌شود. برای رنگ کابینت آشپزخانه مدرن اغلب رنگ‌های سفید و طوسی جذاب و کاربردی هستند ولی از رنگ‌های دیگری مانند کرم، استخوانی، سبز، آبی‌های تیره، سرمه‌ای، قهوه‌ای، رنگ چوب و طرح سنگ نیز می‌توان استفاده کرد. استفاده از دو رنگ در کابینت‌ها نیز می‌تواند انتخاب جذابی باشد و با طرح‌های متنوع و جدیدی که وجود دارد می‌توان حال و هوای خاصی به فضای آشپزخانه بخشید. در آشپزخانه مدرن باید از هر فضایی برای ایجاد کابینت و کشو استفاده کرد تا فضای آشپزخانه کاملا کاربردی باشد. همچنین استفاده از قفسه‌های باز برای نمایش ظروف شیک آشپزخانه می‌تواند جذاب باشد.

 

کابینت اشپزخانه

 

۲. کانتر یا جزیره: در طراحی آشپزخانه مدرن طراحی کانتر یا پیشخوان باعث ایجاد فضایی کاربردی و شیک می‌شود. امروزه معمولا از کانتر یا پیشخوان برای انجام کارهای مهمی مانند صرف غذا، خرد کردن و ... استفاده می‌شود. کانتر یا پیشخوان می‌تواند به صورت کابینت‌دار ساخته شده و به یک جزیره تبدیل شود. جزیره علاوه بر کاربرد به‌عنوان کابینت یا میز کار و صرف غذا، می‌تواند برای نصب گاز رومیزی، سینک و شیر آب استفاده شود. در طراحی آشپزخانه مدرن رنگ و طرح کانتر یا جزیره را می‌توان مشابه با رنگ کابینت‌ها یا متفاوت با رنگ آن‌ها انتخاب کرد.

 

جزیره آشپزخانه

 

۳. دیوار‌ها: در آشپزخانه مدرن کاشی‌های دیوار و بین کابینتی در زیبایی آشپزخانه اهمیت زیادی دارند. گرچه انتخاب رنگ و طرح این کاشی‌ها بستگی به متراژ آشپزخانه و سلیقه شخصی شما دارد ولی انتخاب کاشی‌هایی با رنگ و طرح مدرن فضا را زیباتر و دلنشین‌تر می‌کند. اگر فضای محدودی دارید کاشی‌های ساده و رنگ روشن می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. کاشی‌های سفید مدرن هستند و با هر رنگ کابینتی به خوبی ست می‌شوند ولی بسته به فضای آشپزخانه رنگ‌های طوسی، مشکی، طلایی، آبی تیره و رنگ‌های دیگر نیز استفاده می‌شوند. همچنین کاشی‌ها می‌توانند به صورت تک رنگ و یا در ترکیب با رنگ‌های روشن‌تر مورد استفاده قرار گیرند.

 

دیوار بین کابینتی

 

۴. نورپردازی: نورپردازی مناسب موجب بزرگتر دیده شدن فضای آشپزخانه می‌شود. برای نورپردازی در آشپزخانه مدرن می‌توان از لوستر و چراغ‌های آویزی در بالای کانتر یا جزیره در ورودی آشپزخانه استفاده کرد. برای مثال استفاده از یک لوستر مدرن با آویز بلند در مرکز سقف و یا چند لوستر یک شکل در بالای کانتر یا جزیره آشپزخانه می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. همچنین استفاده از ریسه‌های نور مخفی در زیر و درون کابینت‌ها و لاینرهای خطی در سقف به صورت روکار،توکار و خطی می‌تواند جذابیت خاصی به آشپزخانه ببخشد و فضای آشپزخانه را زیبا کند.

 

نوزپردازی آشپزخانه

 

5. استفاده از ابزار هوشمند و مدرن: در طراحی آشپزخانه مدرن استفاده از ابزار‌های هوشمند و سنسورهای متفاوت بسیار مهم است. سنسورهایی برای نشت لوله گاز و آب، کنترل از راه دور وسایل هوشمند، شیرهای آب خودکار، کنترل هود، تنظیم تایمر برای خاموش و روشن‌کردن گاز و دیگر وسایل ازجمله ویژگی‌های یک آشپزخانه مدرن می‌باشد. استفاده از سینک‌های سنگی و استیل که به صورت روکار و توکار نصب می‌شوند می‌توانند فضای آشپزخانه را شیک و جذاب کنند. همچنین شیرآلات جدید و مدرن در رنگ‌های سفید، مشکی، طلایی و نقره‌ای که قابلیت تغییر الگوی پاشش آب و کوتاه و بلند شدن را دارند انتخاب‌های مناسبی برای آشپزخانه مدرن هستند. در آشپزخانه مدرن از گاز به صورت رومیزی و هماهنگ با هود استفاده می‌شود. هود نیز می‌تواند به صورت متداول یا مخفی باشد. همچنین بهتر است سینک، گاز و هود از یک طرح و یک برند خریداری شوند.

 

ابزار هوشمند آشپزحانه

 

در طراحی آشپزخانه رنگ انتخاب شده باید با فضای کلی هماهنگ باشد. در آشپزخانه مدرن خلوت بودن فضا و سادگی در اولویت است و چیدمان‌های متفاوتی برای آشپزخانه مدرن می‌توان طراحی کرد. پرده در آشپزخانه مدرن ساده و بدون طرح انتخاب می‌شود. همچنین نباید وسایل برقی و ظروف را روی کابینت‌ها قرار داد و هر وسیله باید در جای مخصوص خود در کابینت باشد. در طراحی آشپزخانه مدرن چیدمان کابینت‌ها و شکوها نیز اهمیت دارد. همچنین در قسمت‌هایی از دیوار نیز می‌توان از طبقه و شلف استفاده کرد. بر روی طبقات نیز می‌توان از ظروف، گلدان، وسایل دکوری و تزئینی، ظروف ادویه و ... استفاده کرد.

 

 

پذیرایی در سبک مدرن

 مهم‌ترین بخش هر خانه پذیرایی است و با یک طراحی زیبا می‌توان جذابیت خانه را دو چندان کرد. در طراحی پذیرایی مدرن سادگی در اولویت است و باید از انتخاب وسایل و اکسسوری‌های پر زرق و برق و غیرضروری خودداری شود. در دکوراسیون سبک مدرن وسایل بر اساس کاربرد و نیاز به آن انتخاب می‌شوند.  برای طراحی دکوراسیون پذیرایی باید به استفاده مناسب از رنگ‌ها، نور مناسب، چیدمان صحیح وسایل و ... دقت داشت. در طراحی پذیرایی مدرن ایجاد تناسب و تعادل میان رنگ‌ها بسیار اهمیت دارد. بهتر است پالت رنگی انتخاب شده حداکثر شامل 4 رنگ باشد. رنگ‌های خنثی شامل سفید، مشکی و طیف‌های رنگ خاکستری انتخاب‌های مناسبی برای دکوراسیون پذیرایی مدرن هستند. طرح و رنگ سقف، دیوارها، فرش، مبلمان، میزها، پرده و وسایل دیگر نیز باید متناسب با یکدیگر و مطابق با سبک مدرن انتخاب شوند. در طراحی می‌توان با استفاده از رنگ خنثی، کاغذ دیواری ساده یا دارای طرح‌های مدرن، چوب، سنگ، دیوارپوش‌های فومی و پی وی سی زیبایی خاصی به دیوارها بخشید. سقف نیز می‌تواند ساده و بدون تزئینات و یا دارای طرح‌هایی با خطوط صاف و گوشه‌دار باشد. همچنین برای کفپوش پذیرایی می‌توان از انواع کفپوش‌ها مانند پارکت، سنگ، سرامیک براق یا فرش‌های با طرح خاص و مدرن استفاده کرد. فرش‌های مناسب با این سبک ساده و دارای رنگ‌بندی ملایم و بدون نقشه خاصی هستند. پرده نیز معمولا به صورت ساده، بدون طرح و تک رنگ یا حداکثر سه رنگ انتخاب می‌شود و ملزومات آن نیز باید متناسب با رنگ پرده و ساده باشد. در این سبک مبلمان معمولا به صورت ساده، دارای خطوط صاف، تک رنگ و با حداقل تزئینات هستند و می‌توان روکش مبلمان یا کوسن‌های آن را با پرده و یا سایر اکسسوری‌ها ست کرد. تابلوهایی با طرح ساده، هندسی و مینیمال نیز می‌توانند در این سبک استفاده شوند. در طراحی پذیرایی مدرن پنجره‌های قدی و بزرگ که موجب ایجاد پلان‌های روشن و پر نور می‌شوند، اهمیت زیادی دارند. همچنین می‌توان از لوسترهای مدرن و نورپردازی مخفی برای برخی نقاط استفاده کرد تا فضا جذاب‌تر و دلنشین‌تر شود. در سبک مدرن برای چیدمان ظروف دکوری از شلف‌های ساده و کاربردی به جای کمدها و قفسه‌های بزرگ استفاده می‌شود. همینطور در دکوراسیون داخلی مدرن استفاده از مواد طبیعی مانند چوب، سنگ، شیشه و فلز می‌تواند موجب ایجاد تعادلی جذاب و خیره‌کننده در فضا شود. همچنین می‌توان با اضافه‌کردن گیاهان فضای پذیرایی و خانه را زیبا، شاداب و پرنشاط کرد.

 

اتاق خواب مدرن

 اتاق خواب در سبک مدرن نیز مطابق با اصل مهم سبک مدرن یعنی سادگی است. تمامی وسایل و المان های ضروری باید متناسب با سبک و طراحی مدرن باشند. دیوارها، سقف وکف نیز می‌تواند مطابق با ویژگی‌های گفته شده باشد. سرویس خواب با رنگ‌های خنثی و طرح و تزئینات حداقلی انتخاب درستی برای این سبک می‌باشد. نورپردازی مناسب نیز همچون لاینر های خطی موجب جذابیت بیشتر اتاق خواب می‌شود. کمد دیواری و کلوزت روم از ویژگی‌های مهم سبک مدرن هستند که با قرار دادن وسایل و پوشاک در آن‌ها نظم و زیبایی اتاق دوچندان می‌شود. همچنین می‌توان از اکسسوری‌های دیگر شامل گیاهان طبیعی، لوستر و آباژور مدرن و تابلوهای ساده نیز برای جذابیت بیشتر اتاق خواب استفاده نمود.

 

سرویس بهداشتی در سبک مدرن

در طراحی سرویس بهداشتی مدرن رنگ و طرح کاشی‌ها متناسب با اصول این سبک انتخاب می‌شوند. در چیدمان سرویس بهداشتی مدرن معمولا روشویی، توالت و وان در یک راستا قرار می‌گیرند. در طراحی داخلی سرویس بهداشتی استفاده از نور و تهویه مطلوب بسیار مهم است. همچنین با توجه به مساحت سرویس می‌توان کمد لباس یا رختکن نیز برای آن طراحی کرد. روشویی و توالت فرنگی معمولا به صورت دیواری می‌باشند تا ظاهر ساده‌تر و شیکی داشته باشند. در طراحی سرویس بهداشتی مدرن معمولا از شیرآلات کروم مات و مشکی استفاده می‌شود. استفاده از اکسسوری‌های ضروری مانند آینه، حوله و جا حوله‌ای، جا صابونی، سطل زباله، خوشبو کننده و ... با طرح‌های ساده و مینیمال نیز از واجبات یک سرویس بهداشتی مدرن است. در طراحی می‌توان از کابین دوش برای تفکیک فضا استفاده نمود. کابین‌های مدرن و امروزی ساده هستند و آب از تمام جهات با فشار بالا پاچیده شده و حتی برخی مدل‌ها می‌توانند با تولید بخار فضایی مانند سونا را ایجاد کنند.

 

 

 

۵
از ۵
۴ مشارکت کننده

دسته‌بندی‌ها

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید