سبک نئوکلاسیک چیست؟

 سبک نئوکلاسیک 

سبک نئوکلاسیک ترکیبی از سبک معماری کلاسیک و سبک معماری مدرن می باشد. بر خلاف تصور عموم، طراحی سبک نئوکلاسیک و کلاسیک با یکدیگر متفاوت هستند. معماری نئوکلاسیک از معماری کلاسیک یونان و روم باستان نشئت می‌گیرد و به دنبال تقلید از اصول و اشکال ساختمان‌های کلاسیک است. سبک نئوکلاسیک نسبت به سبک کلاسیک دارای طرح‌های ساده‌تر و ظرافت بیشتری است. از طرفی یکی از مزایای سبک معماری نئوکلاسیک نسبت به سبک‌های دیگر معماری این است که در این سبک هیچ محدودیتی در استفاده از مبلمان و یا عناصر تزئینی وجود ندارد و می‌توان از عناصر ساده و مینیمال نیز استفاده کرد که هر کدام از اصول خاصی پیروی می‌کنند. به عبارتی در معماری نئوکلاسیک، علاوه بر حفظ ارزش‌های سبک معماری کلاسیک، از سادگی سبک مدرن نیز استفاده شده است. طرفداران سبک نئوکلاسیک معمولا از شلوغی سبک کلاسیک و سادگی سبک مدرن ناراضی‌اند، در نتیجه این سبک که تلفیقی از سبک کلاسیک و مدرن است، انتخاب مناسبی برای اینگونه افراد می‌باشد و هرگز نیز از مد نمی‌افتد. در طراحی داخلی سبک نئوکلاسیک می‌توان المان‌های مختلف کلاسیک و مدرن را با هم ست کرد و در کنار یکدیگر قرار داد.

 

تاریخچه معماری نئوکلاسیک

معماری نئوکلاسیک سبکی است که اولین بار اواسط قرن 18 در اروپا به عنوان پاسخی در برابر سبک‌های پر زرق و برق باروک و روکوکو به وجود آمد و بیشتر در فرانسه و انگلستان مورد توجه قرار گرفت. این سبک از معماری از معماری کلاسیک یونان و روم باستان نشئت گرفته است، از این رو نئوکلاسیک نامیده می‌شود. خاستگاه معماری نئوکلاسیک را می‌توان به اکتشافات باستان شناسی خرابه‌های باستانی در ایتالیا به ویژه حفاری شهرهای پمپئی و هرکولانیوم در اواسط قرن 18 جستجو کرد. این اکتشافات موجب علاقه مجدد به آرمان‌های کلاسیک یونان و روم باستان شد. سبک نئوکلاسیک اولین تجلی اصلی خود را در شهر روم پیدا کرد. معمارانی مانند جووانی باتیستا پیرانزی و جووانی پائولو پانینی استفاده از فرم‌های کلاسیک را در طرح‌های خود رایج کردند. پس از آن این سبک در سراسر اروپا گسترش یافت و هر کشوری اصول سبک نئوکلاسیک را با فرهنگ و تاریخ خود تطبیق داد. علاقه معماران فرانسوی به یادگیری این سبک از معماری سبب شد تا سبک نئوکلاسیک در فرانسه رواج پیدا کند. در فرانسه معمولا برای ساخت خانه‌های اشراف و ثروتمندان، ساختمان‌های عمومی و برخی خانه‌های شخصی از سبک معماری نئوکلاسیک استفاده شده است. معمار معروف فرانسوی ژاک ژرمن سوفلو ساختمان پانتئون پاریس و ژان شالگرین ساختمان طاق پیروزی پاریس را به سبک نئوکلاسیک طراحی کرده‌اند. در انگلستان نیز برخی ساختمان‌ها مانند موزه‌ها، بانک‌ها، ادارات و ... به سبک معماری نئوکلاسیک ساخته شده‌اند. کاخ باکینگهام و موزه بریتانیا از نمونه‌های مشهوری در انگلستان هستند که به ترتیب توسط جان نش و رابرت اسمیرک به سبک نئوکلاسیک طراحی شده‌اند. در کشور روسیه از زمان کاترین دوم سبک معماری نئوکلاسیک رواج پیدا کرد. دو کاخ پاولوفسک و الکساندر در نزدیکی سن پترزبورگ از نمونه‌های برجسته معماری نئوکلاسیک در روسیه است. در آمریکا معمارانی همچون ویلیام تورنتون و توماس جفرسون توانستند سبک معماری نئوکلاسیک را رواج دهند. از جمله نمونه‌های سبک معماری نئوکلاسیک در آمریکا می‌توان به کاخ سفید، کاخ کنگره آمریکا (ساختمان کاپیتول)، ساختمان مانتیسلو و موزه آلتس برلین اشاره کرد. سبک معماری نئوکلاسیک نیز در ایران توسط معمارانی مانند نیشر و آندره گدار رواج پیدا کرد و معماران ایرانی نیز با پیروی از این سبک به فعالیت‌های خود ادامه دادند. کاخ شهربانی یکی از نمونه‌های مهم معماری نئوکلاسیک در ایران است.

طاق نصرت پاریس
طاق نصرت پاریس

 

کاخ باکینگهام لندن
کاخ باکینگهام لندن

 

کاخ کنگره آمریکا
کاخ کنگره آمریکا

 

مانتیسلو - آرامگاه توماس جفرسون
مانتیسلو - آرامگاه توماس جفرسون

 

موزه آلتس برلین
موزه آلتس برلین

 

معماری نئوکلاسیک در طول قرن نوزدهم و تا اوایل قرن بیستم محبوبیت خود را حفظ کرد ولی با گذشت زمان جای خود را به سبک مدرن داد. با این حال هنوز هم سبک نئوکلاسیک طرفداران خاص خود را دارد.

 

ویژگی‌های سبک نئوکلاسیک

1. تقارن و تعادل: ساختمان‌های نئوکلاسیک اغلب از نظر طراحی متقارن، با یک محور مرکزی و نسبت‌های متعادل هستند که این موجب ایجاد نظم و هماهنگی در ترکیب کلی می شود.

تقارن و تعادل در نئوکلاسیک

 

2. نظم‌های کلاسیک: ساختمان‌ها در سبک نئوکلاسیک نظم‌های کلاسیک معماری یعنی راسته‌های دوریک، یونیک، کرینتین و اصول و اشکال ساختمان‌های کلاسیک را در خود جای می‌دهند.

 

3. استفاده از عناصر و نقوش کلاسیک: ساختمان‌های نئوکلاسیک دارای تزئینات و نقش‌های کلاسیک مختلفی هستند که برگرفته از یونان و روم باستان می‌باشد.

عناصر و نقوش کلاسیک در نئوکلاسیک

 

4. ستون‌ها: در طراحی نئوکلاسیک ستون‌ها نقش بسزایی دارند. ستون‌ها معمولا از نظر ساختاری و تزئینی هم در نمای بیرونی و هم در داخل ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین ستون‌های مستطیلی کم عمق که از سطح دیوار بیرون می‌آیند نیز می‌توانند استفاده شوند.

ستون ها در نئوکلاسیک

 

5. استفاده از مصالح ساختمانی کلاسیک: در سبک معماری نئوکلاسیک معمولا از مصالح ساختمانی سنتی مانند سنگ، گچ و سنگ مرمر استفاده می‌شود.

مصالح ساختمانی کلاسیک در نئوکلاسیک

 

6. خطوط ساده و تمیز: معماری نئوکلاسیک بر سادگی، خطوط تمیز و ظرافت تاکید دارد. ساختمان‌های نئوکلاسیک ظاهر ساده و منظمی دارند و از تزئینات و عناصر تزئینی بیش از حد دوری می‌کنند.

 

7. اشکال هندسی ساده یا پیچیده: در سبک نئوکلاسیک از اشکال هندسی ساده استفاده می‌شود و تناسب هندسی اشکال کلاسیک در کنار طرح‌های معاصر و مدرن با یکدیگر رعایت می‌شود.

اشکال هندسی در نئوکلاسیک

 

 

آشپزخانه به سبک نئوکلاسیک

 آشپزخانه نئوکلاسیک یک آشپزخانه کاملا مدرن با ظاهر کلاسیک است. در دکوراسیون داخلی آشپزخانه نئوکلاسیک می‌توان از وسایل ساده و دارای اشکال هندسی به صورت متقارن استفاده کرد. کابینت‌ها در سبک نئوکلاسیک با رنگ ملایم و روشن و معمولا از جنس ممبران، وکیوم و چوبی هستند تا نمای کلی آشپزخانه به صورت کلاسیک باشد. البته کابینت‌های نئوکلاسیک نه شلوغی کابینت‌های کلاسیک و نه سادگی کابینت‌های مدرن را دارند و دارای طراحی خاصی می‌باشند.

 

آشپزخانه به سبک نئوکلاسیک

 

کابینت به سبک نئوکلاسیک

 

کابینت آشپزخانه به سبک نئوکلاسیک

 

آشپزخانه به سبک نئوکلاسیک

 

کابینت‌های نئوکلاسیک ارتفاع بلندی دارند و تا نزدیک سقف ادامه می‌یابند. همچنین در این سبک چند کابینت با درب شیشه‌ای میان کابینت‌ها قرار می‌گیرد. انتخاب دستگیره‌های ساده و ظریف نیز موجب زیبایی کابینت‌ها می‌شود. برای پیشخوان و صفحه کابینت نیز معمولا از متریال سنگ استفاده می‌شود. استفاده از مواد طبیعی مانند سنگ، چوب و یا المان‌هایی مانند کاغذ دیواری، دیوارپوش، آجر و ... نیز زیبایی آشپزخانه را چند برابر می‌کنند. برای پرده نیز از پرده‌های توری و سفید می‌توان استفاده کرد. استفاده از لاینرهای خطی در قسمت بالا و زیر کابینت‌ها هم می‌تواند زیبایی بی نظیری به آشپزخانه ببخشد و هم نور کافی برای دید بهتر هنگام کار کردن روی کانتر ایجاد کند.

 

 

پذیرایی به سبک نئوکلاسیک

در طراحی داخلی معماری نئوکلاسیک انواع رنگ‌های تیره و روشن مورد استفاده قرار می‌گیرند. معمولا از رنگ‌های خنثی و روشن مانند سفید، طلایی، کرم، خاکستری، بژ در پشت زمینه شامل سقف،کف و دیوارها استفاده می‌شود. همچنین برای پرده، مبلمان، قسمت‌هایی از دیوارها، اکسسوری‌ها و ... از رنگ‌های تیره مانند مشکی، سبز، بنفش، سرمه‌ای، قرمز و رنگ‌های خیره کننده دیگر نیز می‌توان استفاده کرد. البته بهتر است این کار به شکل محدود انجام شود. در سبک نئوکلاسیک دیوارها و سقف باید ساده و دارای طرح‌های ظریف و رنگ‌های خنثی باشند. در این سبک برای دیوار‌ها می‌توان از قاب‌بندی، دیوارپوش‌ها و کاغذ دیواری‌های ساده و مدرن استفاده کرد. سقف نیز می‌تواند گچبری‌های ساده و ظریفی داشته باشد. در سبک نئوکلاسیک می‌توان از انواع کفپوش‌ها استفاده کرد. با این حال پارکت‌های چوب طبیعی انتخاب مناسبی برای این سبک هستند. در این سبک معمولا از مبلمان چوبی ظریف و ساده با پارچه‌های تک رنگ استفاده می‌شود. پارچه‌های ابریشم و مخمل ساده انتخاب مناسبی برای مبلمان نئوکلاسیک هستند. همچنین می‌توان از کوسن‌های رنگی و طرح‌دار برای زیبایی و جذابیت بیشتر مبلمان استفاده کرد. مبلمان نیز می‌توانند به صورت متقارن یا ساده چیده شوند. در اطراف مبلمان نیز می‌توان از آباژوهای مدرن و گلدان‌های شیشه‌ای ساده استفاده کرد. میزهای شیشه‌ای مدرن نیز انتخاب مناسبی برای طراحی نئوکلاسیک می‌باشند. پرده در سبک نئوکلاسیک باید بلند و ساده و با حداقل طرح و نقش باشد. پرده‌های نئوکلاسیک با پارچه‌هایی از جنس مخمل، ابریشم، کتان و ... موجب زیبایی و لوکس شدن فضا می‌شوند. در سبک نئوکلاسیک باید از فرش‌های دارای طرح مدرن و ساده با رنگ‌های گرم و ملایم استفاده کرد، یعنی فرش‌هایی که با یا دو رنگ بافته شده‌اند و طرح و نقش خلوتی دارند. در این سبک از معماری از سنگ ، بتن ، چوب ، شیشه ، فولاد ، فلزات و سایر عناصر تزئینی استفاده می‌شود. برای تزئین در سبک نئوکلاسیک از آینه‌های مدرن و دکوراتیو و شیشه‌های رنگی استفاده می‌شود. همچنین می‌توان از تابلوهای هنری و اکسسوری‌ها و دکوری‌های کوچک و مختلف و در عین حال لوکس استفاده کرد و باعث زیبایی و جذابیت بیشتر فضا شد.

مانند سایر سبک‌های معماری نورپردازی در سبک نئوکلاسیک نیز اهمیت بسیاری دارد. نورپردازی مناسب جلوه وسایل و اکسسوری‌ها را بیشتر کرده و فضا را جذاب‌تر و باشکوه‌تر می‌کند. برای نورپردازی در این سبک می‌توان از لوسترهای بلند و لوکس جهت تامین نور اصلی و از دیوارکوب‌های مدرن و لاینرهای خطی برای زیبایی بیشتر و برجسته کردن برخی نقاط استفاده کرد.

 

پذیرایی به سبک نئوکلاسیک

 

پذیرایی به سبک نئوکلاسیک

 

پذیرایی به سبک نئوکلاسیک

 

پذیرایی به سبک نئوکلاسیک

 

پذیرایی به سبک نئوکلاسیک

 

تی وی وال به سبک نئوکلاسیک

 

اتاق خواب به سبک نئوکلاسیک

در طراحی دکوراسیون داخلی اتاق خواب نئوکلاسیک نیز باید از قواعد گفته شده برای پذیرایی بهره برد. در اتاق خواب نئوکلاسیک می‌توان از کاغذ دیواری ساده یا طرح‌دار در کنار پارکت‌های طلایی که جزو پارکت‌های مدرن هستند، استفاده کرد و جلوه‌ای زیبا و لوکس را به وجود آورد. استفاده از کفپوش‌های چوبی نیز می‌تواند زیبایی خاصی به اتاق خواب ببخشد. فرش مورد استفاده در اتاق نیز می‌تواند فرشی با طراحی مدرن باشد. استفاده از تخت خواب ساده و ظریف با تاج کوتاه انتخاب درستی برای اتاق خواب نئوکلاسیک است. روتختی نیز می‌تواند از جنس مخمل یا کتان ساده باشد.درب‌های کمد دیواری باید ساده، تک رنگ و دارای خطوط و دستگیره‌های ظریف باشد. همچنین برای تزئین اتاق خواب می‌توان از تابلوهای ساده و گلدان‌های لوکس و زیبا استفاده کرد. استفاده از آینه‌های بزرگ نیز می‌تواند باعث جذابیت و زیبایی اتاق خواب و بزرگتر شدن فضا از نظر بصری شود.

 

اتاق خواب به سبک نئوکلاسیک

 

اتاق خواب به سبک نئوکلاسیک

 

اتاق خواب به سبک نئوکلاسیک

 

اتاق خواب به سبک نئوکلاسیک

 

 

حمام و سرویس بهداشتی به سبک نئوکلاسیک

در طراحی حمام و سرویس بهداشتی نئوکلاسیک باید از رنگ‌های ملایم و خنثی استفاده کرد.  ترکیب رنگ‌های روشن و تیره نیز می‌تواند فضایی لوکس ایجاد کند. همچنین در طراحی حمام و سرویس بهداشتی  می‌توان از خطوط و طرح‌های هندسی مانند دایره، مربع و مثلث استفاده کرد. کاشی‌های استفاده شده در این سبک می‌توانند به رنگ کرم، نقره‌ای، خاکستری و ... باشند. برای کفپوش نیز می‌توان از سرامیک‌ها و سنگ‌های براق استفاده کرد. در سبک نئوکلاسیک روشویی معمولا بدون کابینت است و باید از شیرآلات لوکس و اشراف گونه به صورت توکار استفاده کرد. همچنین شیرآلات باید در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم باشند. استفاده از وان جزیره و دوش‌های جداگانه نیز انتخاب مناسبی برای حمام نئوکلاسیک است. سایر اکسسوری‌های مورد استفاده در این فضا نیز باید لوکس باشند. برای نورپردازی در این سبک نیز می‌توان هم از نور طبیعی و هم نور مصنوعی استفاده کرد. استفاده از چراغ های ال ای دی مخفی در سقف موجب جذاب‌تر شدن فضا می‌شود.

 

 

سرویس بهداشتی به سبک نئوکلاسیک

 

 

سرویس بهداشتی به سبک نئوکلاسیک

 

۰
از ۵
۰ مشارکت کننده

دسته‌بندی‌ها

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید